Anna Marie a.k.a ROGUE


    Bugün sizlere beni bu evrenle belki de bu kadar bağlayan, küçüklüğümden beri favori karakterim olan Rogue hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

                                       
        Çizgi romanlarda ilk kez 1881 yılında Avengers Annual #10 sayısında görülen Rogue'un yaratıcılığını Chris Claremont yapmış, çizimi ise Michael Golden tarafından yapılmıştır. 2004'te başlayan solo serisi ise Robert Rodi tarafından yazılmıştır. Anna Marie ismini o zaman almıştır.

ORIJIN

        Küçüklüğüne dair pek bilgimiz olmasa da Missisipi'deki Caldecott'da büyüdüğünü biliyoruz. Güçleri ise dokunduğu kişi bir insansa anılarını ve yaşam enerjisini, mutant ise aynı zamanda mutant güçlerini de absorbe edebilmektedir. Rogue'nin mutant gücü ilk olarak henüz ergenken Cody Robbins'i öptüğünde kendini gösterdi. Zihni onun anılarıyla dolmuştu ve Cody Robbins komaya girmişti. Bunun üzerine evden kaçan Rogue, Mystique ve Destiny (Irene Adler) ile karşılaşmış ve Mystique tarafından evlat edinilmiş ve onun Brotherhood of Evil Mutant'a katılmasını sağlamıştır. Kendini Mystique'e borçlu hisseden Rogue, karanlık işler yapmasında ona yardım etmiştir ta ki bir görev sırasında Ms. Marvel (Carol Danvers)'a olması gerektiğinden daha fazla temas edip onun bütün güçlerini ve anılarını absorbe edene kadar. Bu olaydan bir süre sonra Rogue daha fazla dayanamayıp Charles Xavier'dan yardım istemiş ve bir X-men üyesi olmuştur. Bir kaç kere taraf değiştiren Rogue en sonunda yine X-men'e dönmüş ve sadık bir üye olmuştur.

     

AŞK HAYATI

         Zaman zaman Cyclops ve Wolverine'e ilgi duyduğunu okuduğumuz Rogue, orijin hikayesinde Gambit ile destansı bir aşk yaşamıştır. Sevdiği insana dokunamamanın acısını çok fazla yaşamış ve yaşatmıştır ve bu durum yüzünden çoğu zaman güçlerini bir lanet olarak görmüştür.




YER ALDIĞI TV VE SİNEMA YAPIMLARI

1 X-Men The Animated Series (TV Series - 1992) 
2 Spider-Man The Animated Series (TV Series - 1995) 
3 X-Men Movie (Movie - 2000) 
4 X-Men Evolution (TV Series - 2000)
5 X2 (Movie - 2003)
6 X-Men The Last Stand (Movie - 2014)
7 Wolverine and the X-Men (TV Series - 2006) 
8 Marvel Anime X-Men (TV Series - 2012)
9 Wolverine vs. Sabretooth (Motion Comic - 2014)
10 X-Men Days of Future Past (Movie - 2014)

Özellikle değinmek istediğim ise X Men Days of Future Past, hayır o filmde yok diyenleriniz olabilir çünkü bu filmde kendisini görmedik, sadece blu ray versiyonunda var. Aşağıya bazı yapımların fotoğraflarını koyuyorum. Bir sürü Rogue versiyonunu çizgi filmlerde görsek ve önemli bir karakter olduğunu bilsek bile, maalesef beyaz perde de yeteri özeni ve önemi görmediğini düşünüyorum.


X-Men Days of Future Past


X-Men Evolution


X-Men Evolution



Spider-Man The Animated Series

Yorumlar